Samtliga av Micci’s House mässingsprodukter är ren mässing och varken våra mässings- eller silverpläterade produkter har ytbehandling. Med detta som tanke, så – all mässing ärgar och allt silver oxiderar. Att mässingen ärgningar är faktiskt positivt för metallen och skyddar samt förlänger faktiskt livslängden av den. Som exempel så bör inte ärgningen tas bort på insidan av vår kruka Micci.

Sen så är det ju helt och hållet en smaksak hur pass välputsade produkter man vill ha, om du lämnar produkten oputsad så kommer mässingen och silvret att bli mörkare med tiden och det kan även uppstå fläckar från fukt eller fingeravtryck. Om du vill behålla produkterna högglansiga så måste du putsa regelbundet.

MÄSSING

När du skall putsa mässing så rekommenderar vi att du använder KERMIKRENT – ger enligt oss det absolut bästa resultatet. Använd då en len bomullstrasa eller gammalt lakan. När du putsat klart så tvätta av med något milt diskmedel och torka rent.

Vid lätt putsning – använd putsduk för guld/mässing

SILVERPLÄTERADE ARTIKLAR
Samtliga silverpläterade artiklar har bara ett tunt lager silver ofta med mässing som bas material. Att putsa denna ytan med putsmedel sliter på silvret…. Undvik det så länge det går. Finns en jättebra putsduk just för silver, vi rekommenderar då TOWN TALK putsduk för guld eller silver. Den tar effektivt bort fingeravtryck och fettfläckar, säljs av Jens Astrup AB. De nås enklast via email på:  jeanett@jensastrup.se

ALUMINIUM
Behöver inte putsas, tvätta av med fuktig trasa

JÄRN
Våra järn/plåt artiklar är pulverlackerade och rostar inte. Krukan Micci i svart kan stå ute hela sommaren