Skötselråd – metall

Samtliga av Micci’s House mässingsprodukter är ren mässing och varken våra mässings- eller silverpläterade produkter har ytbehandling. Med detta som tanke, så – all mässing ärgar och allt silver oxiderar. Att mässingen ärgningar är faktiskt positivt för metallen och skyddar samt förlänger faktiskt livslängden av den. Som exempel så bör inte ärgningen tas bort på insidan av vår kruka Micci.

Sen så är det ju helt och hållet en smaksak hur pass välputsade produkter man vill ha, om du lämnar produkten oputsad så kommer mässingen och silvret att bli mörkare med tiden och det kan även uppstå fläckar från fukt eller fingeravtryck. Om du vill behålla produkterna högglansiga så måste du putsa regelbundet.

MÄSSING
När du skall putsa mässing så rekommenderar vi att du använder KERMIKRENT – ger enligt oss det absolut bästa resultatet. Använd då en len bomullstrasa eller gammalt lakan. När du putsat klart så tvätta av med något milt diskmedel och torka rent.

 

SILVER
När du skall putsa silver så rekommenderar vi att du enbart använder dig av silverputsmedel. Använd då en len bomullstrasa eller gammalt lakan.

Vid lätt putsning är en putsduk bra, vi rekommenderar då TOWN TALK putsduk för guld eller silver. Den tar effektivt bort fingeravtryck och fettfläckar, säljs av Jens Astrup AB. De nås enklast via email på:

jeanett@jensastrup.se

Sen en viktig sak – våra produkter skall och får aldrig köras i diskmaskin